Ahad, 3 Mac 2013

Blogger pro UMNO adalah pencetus isu Anwar dalang di Lahad Datu + update video

Sebenarnya PBO sudah perhatikan agak lama tulisan-tulisan blogger pro UMNO yang mengaitkan Anwar dengan penceroboh di Lahad Datu.

Sehinggalah isu ini semakin besar dan diperbesarkan lagi oleh Utusan dan TV3. Cuba lihat di blog-blog pro UMNO bermula dari pendaratan penceroboh sehinggalah kemuncak pada hari serangan (Jumaat). Memang ada tulisan-tulisan mereka mengaiktan Anwar dengan perkara tersebut. Malah isu Utusan dan Tv3 memuatkan sebagai bahan cerita hanyalah bermula semalam.


# sila like "pakatan rakyat supporters"
Silalah merayau di blog pro UMNO (itupun jika mereka tidak delete artikel tersebut), jika PBO tertinggalatau tersalah fakta sila perbetul di ruangan komen.

Berkait dengan tuduhan itu, Anwar menafikan sekeras-kerasnya pembabitan beliau seperti berikut:


Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim dengan tegas menafikan dakwaan bahawa beliau terlibat dengan kes pencerobohan oleh sekumpulan lelaki bersenjata yang mengakibatkan 14 orang terbunuh, dua daripadanya anggota polis pada Jumaat lalu di Lahad Datu, Sabah.

Dengan nada kecewa, Anwar berkata, beliau telah mengarahkan peguamnya untuk mengambil tindakan undang-undang terhadap dua organisasi media milik Umno, Utusan Malaysia dan TV3 atas dakwaan itu.

Ketika ditanya wartawan adakah beliau pernah bertemu dengan mana-mana ahli Kesultanan Sulu sehingga membawa mereka untuk menuntut Sabah atau menceroboh sempadan negara, Anwar menjawab: "Tidak. Tidak."

"Walaupun saya bertemu (mereka), apakah isunya? Siapa di dalam kerajaan yang tidak pernah bertemu dengan pemimpin Barisan Pembebasan Islam Moro, Al Haj Murad Ebrahim atau Nor Misuari?" katanya selepas berceramah di Seberang Jaya, Pulau Pinang semalam yang dihadiri kira-kira 2,000 orang.

"Apa yang penting ialah, adakah terdapat mana-mana perbincangan atau kebenaran (dari saya) untuk pemberontakan atau pencerobohan di lakukan kepada sempadan kita?

"Malah, saya tidak ada kena mengena (dengan perkara itu). Kenyataan yang hanya saya katakan ialah: bertanya kepada mereka (kerajaan) untuk menjelaskan mengapa sempadan kita longgar, (dan) mengapa mereka mengambil masa yang lama (untuk ambil tindakan) yang mana saya fikir pihak keselamatan Malaysia tidak boleh bertolak ansur," katanya. ~mkini


PBO berpendapat, jika ada seorang pun rakyat Malaysia yang bersekongkol dengan penceroboh, baik dari pembangkang,kerajaan , penduduk tempatan atau siapa sahaja rakyat Malaysia. MakaPBO mengutuk sekeras-kerasnya hal tersebut. Celakalah ke atas kamu.

UPDATE


Kebetulan jumpa video ulasan Anwar

pen buruk online
RUANG PENGIKLANAN

MAKLUMAT LANJUT KLIK SINI

IKLAN TEKS DI SINI IKLAN TEKS DI SINI IKLAN TEKS DI SINI IKLAN TEKS DI SINI IKLAN TEKS DI SINI

2 respon:

Tanpa Nama berkata...

Blogger pro UMNO ni cari Mayan cara tu Sara. Banyak dapat duit ke .? Berapa najib bayar .

mohd zukri ramli tokmegat berkata...

Kenakan blogger umno sial ini , saman sama dia ......