Sabtu, 10 Disember 2022

Kerajaan luar tabii

 1. Apabila pemimpin PAS menggunakan istilah kerajaan perpaduan sebagai kerajaan luar tabii, aku rasa ianya cukup melampau.
 2. Kerajaan perpaduan yang mendapat restu dan izin YDPA disamakan sebagai kerajaan luar tabii? Derhaka jenis apakah ini?
 3. Luar tabii sinonim dengan kes liwat. Apakah pemimpin PAS terus-menerus mengaitkan kes Anwar Ibrahim dalam kes liwat dengan kerajaan yang beliau terajui sekarang?
 4. Tidak adakah lagi perkatan yang lebih baik dari parti Islam untuk melabel musuh politiknya?
 5. Ini kerajaan 'luar tabii' (https://www.malaysiakini.com/news/646683)
 6. Sementara itu, Tuan Ibrahim berkata, kerajaan hari ini diasaskan dalam gabungan luar tabie, melanggari semua ikrar dan sumpah sebelum Pilihan Raya Umum Ke-15 (PRU15) dan semasa kempen. (https://www.utusan.com.my/nasional/2022/12/pas-hairan-kabinet-tiada-timbalan-menteri-agama-perpaduan/ )
 7. Nampaknya gemar sungguh puak situ menggunakan label luar tabii.
 8. Dan ketika mereka sibuk dengan luar tabii, pemimpin ini jugalah merayu kepada kerajaan persekutuan (kerajaan luar tabii seperti kata PAS) untuk tidak menminggirkan mereka.
 9. Bantu pesawah di Kedah kata Sanusi.
 10. Jangan pinggirkan kami di Kelantan kata Nik Amar.
 11. Move on ... PRU dah habis. gunalah bahasa yang lebih baik.
 12. Jangan cepat kafirkan orang. Jangan cepat tuduh orang tidak beriman. Kamu pemimpin bahagia. yang merana penyokong. bergaduh sesama umat.

RUANG PENGIKLANAN

MAKLUMAT LANJUT KLIK SINI

WUJUDKAN SUASANA ISLAMIC RUMAH ANDA DENGAN ALUNAN AZAN, ZIKIR DAN BACAAN AYAT ALQURAN. POST LAJU + GIFT PERCUMA IKLAN TEKS DI SINI IKLAN TEKS DI SINI IKLAN TEKS DI SINI IKLAN TEKS DI SINI

1 respon:

Tanpa Nama berkata...

Hahaha gelar kerajaan lain sedap je kan..
Yang dlu puak dia jadi kerajaan tu nk pangil apa?? Kerajaan lubang jubo?? Pintu belakang kan.. Hehehe