Sabtu, 26 Julai 2014

Panas ..!! Ketua Polis Negara akan diheret ke mahkamah

Ketua Polis Negara (KPN) Tan Sri Khalid Abu Bakar diarahkan hadir ke mahkamah kerana menghina apabila gagal mematuhi arahan mahkamah.

Mahkamah Tinggi Ipoh hari ini mengarahkan Ketua Polis Negara (KPN) Tan Sri Khalid Abu Bakar menerangkan kenapa beliau gagal menjalankan perintah mahkamah pada 30 Mei untuk menangkap mualaf Muhammad Ridzuan Abdullah dan mencari anak bongsunya.

Hakim Lee Swee Seng, membenarkan permohonan mandamus bekas isteri Ridzuan, M Indira Ghandi ke atas Khalid kerana menghina mahkamah apabila gagal mematuhi arahan mahkamah, berkata dia ada bukti yang Khalid ada kes untuk dijawab.

Lee juga memberi Indira kebenaran menangguhkan semua perintah Syariah berkaitan hak penjagaan ketiga-tiga anaknya.
Hakim menetapkan perbicaraan pada 12 September.

Peguam Indira, M Kula Segaran berkata, satu perintah mahkamah akan dikeluarkan untuk Khalid hadir di mahkamah pada tarikh itu.

"Jabatan Peguam Negara akan mewakili KPN memandangkan Indira mengambl tindakan atas Khalid sebagai pegawai polis tertinggi negara," kata Kula Segaran yang juga ahli Parlimen Ipoh Barat. ~TMI


sumber# sila like "kami undi pakatan rakyat"
RUANG PENGIKLANAN

MAKLUMAT LANJUT KLIK SINI

WUJUDKAN SUASANA ISLAMIC RUMAH ANDA DENGAN ALUNAN AZAN, ZIKIR DAN BACAAN AYAT ALQURAN. POST LAJU + GIFT PERCUMA IKLAN TEKS DI SINI IKLAN TEKS DI SINI IKLAN TEKS DI SINI IKLAN TEKS DI SINI

1 respon:

Tanpa Nama berkata...

Paria tunjuk samseng..puii
Dlm kes ni,aku sokong kpn